TOEFL dil kullanıcılarının Amerikan aksanının akademik düzeyde yeterliliğini ölçmeye yönelik okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini kapsayan 0-120 puan ölçeğine sahip bir sınavdır. 130 ülke ve 8000’den fazla kuruluş tarafından kabul edilen TOEFL skorları başta Amerika ve Kanada olmak üzere birçok ülkede lisans-lisans-üstü eğitim, burs, kariyer edinme ya da terfi için standart bir önkoşul haline gelmiştir.
TOEFL sınavına yönelik hazırlık programına katılmak isteyen kursiyerden en az B2 Upper Intermediate seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olması beklenir. İlk aşamada kursiyerin seviyesi belirlenir. Kursiyer bu seviyede İngilizce bilgisine sahip ise doğrudan sınav hazırlık programına alınır. Henüz sınav hazırlık programına hazır olmayan kursiyer genel İngilizce programına yönlendirilerek sınav hazırlık için gerekli seviyeye getirilir.
Doğrudan sınav hazırlık programına başlayacak olan kursiyer öncelikle TOEFL IBT simülasyonuna alınır. Bu deneme sınavı TOEFL IBT gibi bilgisayar ortamında yapılır ve gerçek bir TOEFL sınavından farkı yoktur. Sınav sonuçları eğitmen ile kursiyer tarafından birlikte değerlendirilerek her dil becerisi için standart ders saatleri yerine kursiyerin ihtiyacına yönelik ders saat sayısı hesaplanır. Bu sayede kursiyerin ihtiyacının fazla olduğu alanlara daha fazla odaklanılabilecek bir program ortaya çıkar. Daha sonra eğitmen ve kursiyerin ortak oluşturacakları ders programı ile eğitim süreci başlamaktadır. Eğitimler TOEFL sınav hazırlık programı için özel oluşturulmuş olan bilgisayarlı eğitim sınıflarında bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim sürecinde birçok farklı kaynaktan ve materyalden yararlanılır. Bu sayede kursiyer çeşitli kaynaklardan zengin bir içeriğe erişebilmektedir.
Eğitim süreci sonunda kursiyer sınava gireceği tarihe kadar belirli aralıklarla kuruma davet edilerek deneme sınavlarına devam edilir. Her deneme sonrasında sonuçlar değerlendirilip kursiyere sınava kadar geçecek sürede eğitmen tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanır.